top of page
Zoeken

Inzicht in transgender jongeren met een LVB in relatie tot partnergeweld.




Werk jij met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Dan kunnen Rutgers, Atria en COC jouw hulp goed gebruiken. De organisaties onderzoeken de ervaringen van jongeren (16-23 jaar) met een licht verstandelijke beperking met daten en relaties. Zowel de leuke als de minder leuke kanten. Ze willen hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van preventieve interventies voor partnergeweld bij deze jongeren.


Voor het onderzoek willen we met jongeren met een lvb in gesprek gaan, omdat er heel weinig bekend is over hoe hun ervaringen er uitzien. Er is nauwelijks onderzoek gedaan in Nederland naar dit onderwerp vanuit het perspectief van de jongeren zelf.

Alle jongeren met een lvb die ooit hebben gedatet of een liefdesrelatie hebben gehad kunnen meedoen met dit onderzoek. We weten namelijk dat veel vormen van geweld niet altijd zichtbaar zijn of onbewust plaatsvinden.


We zoeken om het onderzoek compleet en inclusief te maken nog:

  • Voor een 1-op-1 interview: jongeren die ambulant begeleid wonen en/of (semi)zelfstandig wonen (16-23 jaar), jongens (16-23 jaar), jongeren in de leeftijdscategorie 20 - 23 jaar, lhbtiq+ jongeren en jongeren van kleur.

  • Daarnaast willen we 2 groepsgesprekken (met 4-5 jongeren) houden over de leuke kanten van daten en liefdesrelaties. Mocht je hiervoor ruimte zien binnen jullie organisatie, laat het ons dan weten. De gesprekken worden georganiseerd op een locatie naar keuze.

In totaal spreken we maximaal 15 jongeren met een licht verstandelijke beperking tussen de 16 en 23 jaar. Als bedankje ontvangen de jongeren een Hema bon ter waarde van 30 euro Wil je ons helpen? Neem dan contact op met Anita Redert, onderzoeker bij Rutgers (a.redert@rutgers.nl, 0643410605). Meer informatie vind je op onze website: Jongeren met een lvb over daten en relaties | Act4Respect.



29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page