top of page
Zoeken

Terugblik lancering Transtoegankelijk.nl


Op de foto: Links: Jessica Maes (host webinar en initiatiefnemer van Transtoegankelijk). Rechts: Chris van der Werff (doventolk).


Op 13 april 2023 was het dan eindelijk zover. De lancering van het hulpverleningsplatform transtoegankelijk.nl. De lancering gebeurde middels een gratis webinar. Voor het webinar hadden zich maar liefst 1638 mensen ingeschreven. De interesse om meer te weten over het transgender thema bij mensen met een verstandelijke beperking bleek enorm! Tijdens het webinar nam Jessica Maes de kijkers mee in de basisinformatie omtrent het thema en kwamen verschillende gasten spreken. Deze gasten waren Jess van Transcafe LVB en Annabel van Transvisie. Jess vertelde over zijn eigen ervaringen en zijn werkzaamheden bij de ontmoetingsbijeenkomsten voor transgender en non binaire personen met een LVB. Annabel vertelde over de activiteiten van transvisie.


Toegankelijke keuzes

Initiatiefnemer van Transtoegankelijk, Jessica Maes, vindt toegankelijkheid erg belangrijk. Zodoende zijn er verschillende keuzes gemaakt om de toegankelijkheid van de lancering te vergroten. Deze waren:

  • De lancering gebeurde digitaal. De vervoersuitdaging werd verwijderd doordat niemand ergens naartoe moest. Het webinar kon gewoon thuis bekeken worden. Er werd extra gevraagd aan begeleiders om hun cliënten die geen digitale mogelijkheden hadden te ondersteunen.

  • Voor het webinar werd een herkenbaar en toegankelijk platform gebruikt. De mensen konden naar het webinar kijken middels een beschermde YouTube link.

  • Extra uitleg bij het beeld. Onder de video staat uitgeschreven wat er op het beeld te zien is.

  • Ondersteuning van een doventolk.

  • Gratis. Zo konden ook mensen met een kleine beurs meegenieten van de lancering.

  • Het tijdstip waarop de webinar bekeken kon worden was flexibel. De mensen konden het zien om 12u maar ook terugkijken op een later tijdstip.


Benieuwd naar het webinar?

Bekijk het webinar dan hier.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page