top of page
Zoeken

Oproep TV documentaire


Beste lezer,

Mijn naam is Bart en ik ben filmmaker. Ik maak documentaires, zeg maar films die gaan over echt gebeurde verhalen. Nu wil ik een film gaan maken over transgender mensen met een kleine verstandelijke beperking.

Vaak mogen ze niet zelf beslissen over hoe ze willen zijn. Ook heb ik het gevoel dat ze niet altijd en door iedereen serieus genomen worden. Dat vind ik niet eerlijk. Maar ik begrijp ook dat het voor sommige mensen een heel moeilijk onderwerp is. Daarom vind ik het belangrijk om hier een film over te maken. Een film met

echte mensen en hun echte verhalen.

Om de film te kunnen maken heb ik personages en verhalen nodig. Personages is een moeilijk woord voor mensen die te zien en te horen zijn in een documentaire. Het is best moeilijk om goede personages te vinden.

Daarom praat ik vooraf altijd met veel mensen. Daarna beslis ik met wie ik de film ga maken. Er zijn dus ook mensen waarmee ik praat die uiteindelijk niet gaan meedoen aan mijn film. Dat is niet omdat ik deze mensen niet leuk vind of niet goed genoeg. Het is omdat hun verhaal dan niet zo goed bij de film past.

De film die ik ga maken zal als hij klaar is te zien zijn op de televisie en ik denk ook op internet. Als je mee gaat doen aan de film dan gaan heel veel andere mensen zien wie jij bent, wat jij zegt en wat je doet. Misschien gaan mensen je ook wel herkennen van de film en willen ze dan met je praten of sturen ze je een berichtje of een brief. Meestal zijn de mensen heel aardig en krijg je veel complimenten maar soms kunnen mensen ook boos

zijn en geen aardige dingen zeggen. Als je mee wilt doen aan de documentaire is het goed dat je hierover van tevoren goed nadenkt en dat je dit bespreekt met je ouders, begeleiders en eventueel je partner.

Ik denk dat de personages ergens tussen de 5 en de 8 dagen gefilmd worden. Dat zal volgend jaar zijn en het jaar daarna. Voordat we gaan filmen zullen we ongeveer evenveel dagen bij elkaar zijn om alles goed voor te bereiden. We praten dan ook een paar keer samen met je ouder(s) of begeleider. Voor het meedoen aan de film krijgt een personage geen geld. Wel worden alle kosten voor bijvoorbeeld een lunch of vervoer door ons betaald. En we maken er altijd een leuke dag van. Bij het maken van de opnamen is er een cameraman of vrouw, een geluidsman of vrouw en de regisseur. En dat ben ik. Ik ga met je praten en vragen stellen als we aan het filmen zijn. Ook zal er een coach zijn waarmee jullie kunnen praten. Voor de gezelligheid maar ook als er problemen zijn of als er iets niet duidelijk is als ik er niet ben. Als je nu al vragen hebt mag je me ook bellen, appen of mailen. Dat mag je ook door je ouder(s) of begeleider laten doen. Dat we de film ook echt gaan maken is nog niet zeker. Een film maken kost veel geld en dat krijg ik niet zomaar.

Daarvoor moet ik eerst een heel goed plan schrijven. En als dat goed genoeg is mag ik misschien de film gaan maken. Ik kan dus nu ook niemand beloven om mee te mogen doen.

Ik beloof je wel dat ik altijd eerlijk en zal zijn tegen jou en alle andere mensen met wie ik ga praten en straks misschien ook ga filmen. Ik zal geduldig zijn en aardig. Als dat soms nodig is neem ik de tijd om je op je gemak te stellen. Er zal niets gebeuren dat je niet wil of niet fijn vindt. Dan weet ik zeker dat we straks een film waar we allemaal trots op zijn.

Wil je graag meewerken aan de documentaire, wil je meer informatie of heb je vragen?

Stuur me dan een e-mail of een what’s app berichtje


Hartelijke groet,


Bart Hölscher

bart@bartholscher.nl

06-53 21 81 10


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page