top of page
Zoeken

Op het kruispunt, Podcast uit Vlaanderen


De Vlaamse organisatie Cavaria lanceert de podcast 'Op Het Kruispunt'. Hier hoor je verhalen van LGBTI+ mensen met een handicap. LHBTI staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse. In deze 5 unieke portretten van mooie mensen die zich op het kruispunt bevinden. Een kruispunt vol onverwachte raakvlakken.

Deze podcast serie is onderdeel

van het project, Op het kruispunt. LGBTI+ mensen met een handicap botsen vaak op extra drempels in onze maatschappij. Om die weg te werken binnen onze organisatie werkten we mee aan het project Op het kruispunt: voor LGBTI+ personen met een handicap. Binnen dat project werkten we samen met 8 andere partners aan tools en expertise om onze organisaties inclusiever te maken voor LGBTI+ mensen met fysieke, mentale, verstandelijke of zintuiglijke beperkingen.


Een productie van Playbird, in opdracht van çavaria, gerealiseerd binnen het project 'Op het kruispunt: voor LGBTI+ personen met een handicap'. Dit project werd gerealiseerd met de steun van het Fonds De Warmste Week, beheerd door de Koning BoudewijnstichtingVerschil met de podcast Transtoegankelijk

Er is wel een verschil met de podcast serie van transtoegankelijk. Waar Op het kruispunt de nadruk legt op ervaringsverhalen algemeen LHBTI en verschillende beperkingen. Focust transtoegankelijk zich specifiek op transgender en genderdiversiteit bij mensen met een licht verstandelijke beperking. De podcast serie transtoegankelijk heeft zowel ervaringsexperts als kennis experts te gast.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page