top of page
Boekpresentatie: Zie je mij?
Boekpresentatie: Zie je mij?

za 10 feb

|

Baarn

Boekpresentatie: Zie je mij?

Özden Karababa maakte een fotoboek. In dit boek zie je allemaal foto's en korte verhalen van transgender en non-biniare personen met een verstandelijke beperking. Op 10 februari 2024 zal in Baarn een boek presentatie plaatsvinden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

10 feb 2024, 13:30 – 16:00

Baarn, Nieuwenoordlaan 12, 3744 Baarn, Nederland

Over het evenement

Een foto-ervaringsboek voor en door transgender en non-binaire personen met een licht verstandelijke beperking.

Het doel van het boek Zie wie ik ben is dat trans personen met lvb zich herkennen in de levensverhalen van gelijkgestemden. De geportretteerden zijn krachtige mensen die, soms met hulp van anderen, hun eigen levenskeuze hebben gemaakt in wie ze werkelijk zijn. Ervaringsdeskundigen zijn tegenlezers van de conceptteksten van het boek.

Het boek draagt ook bij aan bewustwording bij ouders, verwanten en begeleiders.  Daardoor zullen zij de vragen over genderdiversiteit sneller signaleren en herkennen. Zodat ook zij zien, wie hun familielid of cliënt daadwerkelijk is.

In 2024 is het boek klaar en willen we het samen met (enkele) mensen uit het boek presenteren. We staan open voor organisaties uit de verstandelijk gehandicapte sector die ons willen ontvangen hiervoor. Ook werken we graag samen met lhbti+ organisaties.

Projectleider is Gio van den Heuvel, vrijwilliger bij Transgender Netwerk. Hij is bereikbaar voor vragen en verdere informatie: gio@transgendernetwerk.nl.

Mede dankzij subsidie van het programma Klein Geluk van FNO kunnen we dit boek maken.

Deel dit evenement

bottom of page