top of page
Cursus: begeleiden van transgender personen met een LVB
Cursus: begeleiden van transgender personen met een LVB

ma 14 okt

|

Rino Zuid locatie: Eindhoven

Cursus: begeleiden van transgender personen met een LVB

Mensen met een ondersteuningsbehoefte – denk aan mensen met een LVB, autisme of GGZ problematiek – kunnen ook transgender gevoelens en vragen omtrent gender hebben. In deze cursus leren begeleiders hoe ze dit het beste aan kunnen pakken.

Tijd en locatie

1 andere datums

14 okt 2024, 09:10 – 17:00

Rino Zuid locatie: Eindhoven, Vitruviusweg 2, 5624 AD Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Mensen met een ondersteuningsbehoefte – denk aan mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), autisme of GGZ problematiek – kunnen ook transgender gevoelens en vragen omtrent gender hebben. Veel begeleiders geven aan dat ze zich onvoldoende thuis voelen in de genderthematiek om met hun cliënten aan de slag te gaan.

De module “Begeleiden van kwetsbare transgender personen” is een introductie in de begeleiding van cliënten met genderdysforie. Je krijgt meer kennis over genderdiversiteit, genderidentiteit en de verschillende gendertransities. Tijdens de oefeningen gaan we aan de slag met gendersensitief hulpverlenen en je eigen normen en waarden. Je ontvangt praktische tools om het gesprek omtrent gender met je cliënt aan te gaan en het netwerk te betrekken.

We staan stil bij alle hulpverleningsvormen waar een transgender persoon mee in aanraking komt. Ook staan we stil bij jouw cruciale rol als begeleider in een gendertransitie.

De intervisiebijeenkomst biedt je de mogelijkheid om je eigen casus of situatie te bespreken met de andere deelnemers en de docent. Afhankelijk van de groepsgrootte, zal de groep worden opgesplitst naar thematiek. Zo kan een splitsing in groep gebeuren naar fase in de gendertransitie of een deelaspect van de gendertransitie.

Inschrijven klik hier

Deel dit evenement

bottom of page