top of page
CURSUS: Seksuele- en genderdiversiteit binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg
CURSUS: Seksuele- en genderdiversiteit binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg

vr 22 mrt

|

online training

CURSUS: Seksuele- en genderdiversiteit binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg

DOCENT: Wilma Mathurin Tijdens deze online training bespreekt Wilma Mathurin wat er op wetenschappelijk gebied bekend is over seksuele- en genderdiversiteit bij personen met een verstandelijke beperking. En hoe je de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit kunt vergroten.

Tijd en locatie

22 mrt 2024, 09:00 – 12:30

online training

Over het evenement

Er is toenemende aandacht voor en bekendheid met diversiteit in gender- en seksuele oriëntatie en de invloed daarvan op de (mentale) gezondheid. De zichtbaarheid van transpersonen is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Tv-programma’s zoals “Hij is een zij” en “Hollands next top model” verhogen de zichtbaarheid van transpersonen in Nederland. Ook bij personen met een verstandelijke beperking is er sprake van seksuele- en genderdiversiteit.

Hoewel er in de samenleving meer aandacht is voor diversiteit in gender en seksuele oriëntatie is dit in de hulpverlening vaak nog onderbelicht. Het is belangrijk dat je als zorgprofessional comfortabel omgaat met begrippen als LHBTI+. In deze online training wordt binnen drie uur kennis en praktische handvaten geboden om zo sneller effectieve hulp te verlenen.

DOCENT: Wilma Mathurin INHOUD: Tijdens deze online training bespreekt Wilma Mathurin wat er op wetenschappelijk gebied bekend is over seksuele- en genderdiversiteit bij personen met een verstandelijke beperking. En hoe je de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit kunt vergroten. TIJDSDUUR: een online training op 22 maart 2024 van 9:00 tot 12:30 uur. ACCREDITATIE: Accreditatie is toegekend door V&VN en NIP K&J / NVO OG (geld indien toegekend ook voor SKJ). INVESTERING: 125,00 euro p.p. inclusief verplichte literatuur. FORTIOR is vrijgesteld van BTW.

Inschrijven klik hier

Deel dit evenement

bottom of page